PRAVILA - OBAVEZNO PROČITATI!

Go down

PRAVILA - OBAVEZNO PROČITATI!

Post by PumpkinExterminatorWlado on Tue Oct 06, 2009 6:05 pm

PRAVILA FORUMA:

OK, Pocecu prvo sa STROGO ZABRANjENIM stvarima:


 • Vređanje, provociranje, i omalovažavanje drugih članova foruma
 • Bilo kakvo promovisanje, nudjenje ili potražnja alkohola, kockanja, duvana, duvanskih proizvoda, seksualnog materijala, prostitucije, nasilja, sekti, lekova i narkotika, oružja, dokumenata
 • Diskriminacija po bilo kom osnovu, a naročito po nacionalnom poreklu ili identitetu, veroispovesti, invaliditetu (psihičkom ili fizičkom), starosti, polu, seksualnoj orijentaciji, rasi ili etničkom poreklu, boji kože, političkom ili drugom uverenju, imovinskom stanju, kulturi, jeziku
 • Obelodanjivanje poverljivih, ličnih ili finansijskih podataka (npr. brojeva platnih kartica, matičnih brojeva, brojeva ličnih karata, vozačkih dozvola...), kao i lozinki drugih korisnika, njihovih korisničkih imena, brojeva telefona, adresa i e-adresa
 • Klevete, pretnje, ismevanje
 • Korišćenje naziva, nadimaka i potpisa sa nacionalnom, verskom, rasnom, seksualnom porukom

Kazne za kršenje strogo zabranjenih pravila izvršavaju Administratori i Moderatori. U lakšim povredama to će biti privremen ban, u težim povredama trajan.

ZABRANjENE STVARI:

 • Vikanje - pisanje samo sa velikim slovima
 • Spamovanje, tj postavljanje poruka koje nemaju veze sa temom, uvredljive poruke, reklame, uzastopno ponavljanje jedne iste, ili slične poruke.... Kapirate o čemu se radi.
 • Pisanje nerazumljivim znakovima ili stranim jezikom. Da ne rastežem priču, kapirate o čemu pričam. (E da, sad ovo sa jezicima, znaci, mozete pisati: srpskim, hrvatskim, makedonskim.... i ostalim Ex-yu jezicima. I pre nego što počne rasprava da li neki postoje ili ne i ko je kome mazno jezik, ova 3 su medjunarodno priznata, ali sam ipak stavio i ovo ostalim Ex-yu, čisto da ne zauzimamo strane, jer želim da forumi budu čisti od politike, hvala)

U ovim slučajevima će uvek postojati razumni izuzeci, normalno da nećemo nekoga kazniti ako napiše dve - tri reči na stranom jeziku, ili ako slučajno napiše dve poruke zaredom, ali za one koji drastično budu kršili pravila slede prvo lakše kazne, pa teže.

E, sad, sto se tice psovanja. Ovo bi trebao da bude prvenstveno tinejdzerski forum, pa cu dozvoliti psovanje, ali ne usmereno prema nekome! NPR:
Jebo te! - je dozvoljeno, ali
Jebem ti mater - bas i nije
Nemojte psovati puno, sad samo zato sto je dozvoljeno. Ovo samo znaci da necete biti kaznjeni ako vam se omakne, ali ne znaci da mozes da psujes do mile volje.

OK, sad mi je stao mozak, ne mogu više da pišem, dodavaćemo pravila malo po malo.

Da, samo još nešto veoma bitno za kraj:

Letelica ne snosi odgovornost za sadržaj članova, bez obzira da li je javno postavljen ili privatno prenesen. Svaki korisnik je odgovoran za svoj sadržaj.
avatar
PumpkinExterminatorWlado
Admin

Posts : 156
Join date : 2009-10-06
Age : 23

View user profile http://letelica.talk-forums.com

Back to top Go down

Re: PRAVILA - OBAVEZNO PROČITATI!

Post by PumpkinExterminatorWlado on Thu Oct 08, 2009 4:57 pm

OK, jos nesto....
Kada forum malo naraste, trebaće nam moderatori po odeljcima, a možda kasnije čak i po forumima. Moderatori i Admini, osim ovih prethodnih pravila treba da poštuju i sledeća:

 • Administratori i moderatori mogu učestvovati u diskusijama, ali moraju biti potpuno objektivni u izvršavanju nekih funkcija koje su im dodeljene. To znači da smeju ispoljavati svoj stav u diskusijama, ali NE smeju brisati ili izmenjivati tuđe poruke na bilo koji način bez opravdanog objektivnog razloga! Takođe NE smeju banovati članove bez opravdanog objektivnog razloga. Sve ovo ukratko rečeno - ne smete koristiti privilegije moderatora protiv nekoga samo zato što se taj član ne slaže sa vama ili iz bilo kog subjektivnog razloga. Takođe ne smete privilegovati nekoga na bilo koji način samo zato što se slažete s njim/njom ili opet iz bilo kog subjektivnog razloga.
 • Administratori i moderatori takođe moraju da poštuju i sva ostala pravila foruma.
 • Administratorima i moderatorima dozvoljavam im da ponekad spamuju (govorim o postavljanju dve-tri poruke uzastopce), ali samo ako se radi o obaveštenjima ili sl.
Ako mislite da je neko od administratora ili moderatora prekršio neko pravilo, javite meni, zato što sam ja glavni administrator. Ako procenim (a tokom procenjivanja ću biti potpuno objektivan) da je stvarno došlo do prekršaja, objektivno ću odrediti kaznu ako budem smatrao da je potrebno kazniti određenog admina ili moda.
avatar
PumpkinExterminatorWlado
Admin

Posts : 156
Join date : 2009-10-06
Age : 23

View user profile http://letelica.talk-forums.com

Back to top Go down

Re: PRAVILA - OBAVEZNO PROČITATI!

Post by PumpkinExterminatorWlado on Thu Oct 08, 2009 11:45 pm

Dodatak:

Ne smete koristiti više od jednog nadimka na forumu. Ako otkrijemo da neko koristi dva naloga, korisnik će morati da izabere jedan koji će ugasiti. Možda vam se pravilo čini malo strogo, al ima smisla, i koristi se na svim forumima Smile
avatar
PumpkinExterminatorWlado
Admin

Posts : 156
Join date : 2009-10-06
Age : 23

View user profile http://letelica.talk-forums.com

Back to top Go down

Re: PRAVILA - OBAVEZNO PROČITATI!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum